Opis kursa

Kreiranje digitalne marketing strategije je više od “jednog plana”. Ne postoji univerzalni obrazac, ali postoje tehnike, alati i koraci koje je potrebno ispratiti kako biste stigli do jedinstvenog rešenja koje odgovara vašem brendu, ili brendu vaših klijenata. U ovom kursu, proći ćemo kroz sve faktore, korake i procese kako biste nakon slušanja ovog kursa mogli sami da kreirate digitalnu marketing strategiju.

Broj lekcija: 7 4 h 33 min.
  • koji su koraci prilikom kreiranja digitalne strategije
  • šta je marketing plan i kako se on definiše
  • kako da uradite budžetiranje
  • kako da organizujete tim prilikom postavljanja strategije
  • taktike, tehnike, alati koje treba da uzmete u obzir prilikom kreiranja strategije

Dino Oreški

Dino Oreški karijeru je počeo u Neckermannu davne 2006. godine, a prvi radni zadatak nakon diplome mu je bio – preseliti katalog na webshop. Nakon toga postaje voditelj eCommerce odjela u Quelleu gdje je zadužen za vođenje tima i u to vrijeme najvećeg webshopa u Hrvatskoj. Potom prelazi u KG Mediju, agenciju specijaliziranu za promociju hrvatske turističke ponude gdje provodi online oglašivačke kampanje bazirane na online bookinzima, za sve vodeće hrvatske hotelijerske kuće i turističke zajednice. Iduća postaja je Inventa, na poziciji Web & eCommerce managera gdje je bio project manager webshopova. Vraća se u turizam, u Dubrovačke Vrtove Sunca kao voditelj digitalnog marketinga te nakon četiri godine odlazi u IT svijet - u Span, gdje pokreće odjel digitalnog marketinga od nule. Danas je direktor strateškog razvoja digitalnog marketinga u Pro media grupi, konzultant u agenciji Upping, suosnivač je i, također konzultant, u Udruzi eCommerce Hrvatska. Voli izazove i vjeruje da za svaki problem postoji rješenje. Pomiče granice uspješnim kombiniranjem tehnologije i marketinga. Za dodatnu inspiraciju često zaviri u razne knjige, blogove i članke.

Prijavite se na Masterbox program

Ovde možete ostavite svoje podatke, dok u sledećem koraku imate mogućnost da izaberete Masterbox ili Masterbox Pro paket. Plaćanje je moguće: karticom, fakturom, uplatnicom, e-bankingom a za plaćanje iz inostranstva postoji i mogućnost plaćanja PayPal-om.