Opis kursa

Kako da uz pomoć profesionalnih programa Adobe Photoshop i Ilustrator kreirate grafička rešenja za potrebe svog ili biznisa klijenta. Kažu da je „dobra osnova“ ta koja uvek nedostaje i zbog toga počinjemo od osnovnih stvari u Internet grafici. Šta su rasteri, a šta vektori, rezolucija i tipografija koji su nam potrebni da bismo radili u Photoshopu i Ilustratoru. Bavićemo se upoznavanjem i praktičnom primenom funkcija koje će nam pomoći da bismo dobili fotografiju ili grafičko rešenje koje odgovara ciljevima koje treba da dostignemo. Rad layerima, selekcijama, blend modovima, upravljanje koloritom neke su od mnogobrojnih stavki koje pokrivamo u Photoshopu. Anatomija vektora, crtanje i kombinovanje putanja, kreiranje paterna i druge korisne veštine – obrađivaćemo u Ilustratoru. Nakon što odslušate ovaj kurs, bićete sposobni da sami kreirate grafička rešenja i sređujete fotografije po vašoj meri.

Broj lekcija: 33 4 h 48 min.
  • Koji su to osnovni pojmovi koje treba da razumete da biste se bavili internet grafikom? Rasteri, vektori, RGB, rezolucije…
  • Tipografija: Formatiranje, stilovi, guide-ovi
  • Šta su to layeri, maske i kako se oni praktično koriste
  • Kako da crtate u Ilustratoru, radite sa putanjama, grupišete objekte i radite poravnanje?
  • Kako da brzo: uklonite neželjene elemente sa grafike, promenite temperaturu slike, napravite roll-up ili bilbord?

Ivan Ćosić

Ivan Ćosić je vlasnik agencije Plain&Hill, dizajner, kreativac, bloger i predavač na brojnim domaćim i regionalnim konferencijama. Bavio se različitim vidovima posla u kreativno-marketinškoj industriji, radio je za preko trideset svetskih "A" brendova, a pokretač je i mnogih internet projekata. Zadužen je za dizajn publikacija svetske medijske asocijacije WAN-IFRA, radi za Međunarodni savet za nauku (ISC), a radio je i na nekoliko startup projekata od kojih je najpoznatija IndieVoices platforma. Veruje u budućnost i potencijal koju tehnološko preduzetništvo ima u Srbiji, te zajedno sa svojim timom organizuje konferenciju wwvrsac: živi lokalno - radi globalno koja je nazvana najinspirativnijom konferencijom u Srbiji do sada. Najpoznatiji klijenti za koje je radio: Microsoft, Electronic Arts, Disney. Veruje u budućnost i potencijal koju tehnološko preduzetništvo ima u Srbiji, te zajedno sa svojim timom organizuje konferenciju wwvrsac: živi lokalno - radi globalno koja je nazvana najinspirativnijom konferencijom u Srbiji do sada.

Prijavite se na Masterbox program

Ovde možete ostavite svoje podatke, dok u sledećem koraku imate mogućnost da izaberete Masterbox ili Masterbox Pro paket. Plaćanje je moguće: karticom, fakturom, uplatnicom, e-bankingom a za plaćanje iz inostranstva postoji i mogućnost plaćanja PayPal-om.